fbpx

KÁVÉ VILÁGNAPJA – SZEPT 29 VAGY OKT 1?

Ezt a két dátumot lehet hallani, ha a Kávé Világnapjáról van szó? Melyik az igazi? Mi a különbség, mikor hol tartják? És persze a nagy kérdés, számít-e ez egyáltalán? Hiszen minden nap lehet a kávé világnapja!!! Legalábbis nálunk biztosan 🙂 -29% Szeptember 29-én minden kávé italunkra!

Kávé Világnapja - Szept 29 vagy okt 1?

A Kávé világnapja eredetileg Japánból ered, ott kezdték el először ünnepelni ennek a fantasztikus italnak a létezését. 

HONNAN ERED A SZEPTEMBER 29-I ÉS HONNAN AZ OKTÓBER 1-I DÁTUM?

Sok ország ünnepli a saját nemzeti kávé napját, amely az USA-ban szeptember 29. Mivel az amerikai ünnepeket sokan tulajdonítják ‘sajátjuknak’, így ez a dátum is elterjedt, mint nemzetközi ünnep. Pedig nem is így van. A hivatalos Nemzetközi Kávé Világnapja dátumot a Nemzetközi Kávé Szövetség állapította meg, melyet sok más, világszínvonalú kávészövetséggel konzultálva egyeztettek. Ennek a dátumnak a lényege az volt, hogy a különböző országok együttesen, egy alkalommal ünnepelhessék meg a kávé létezését 🙂

MIBEN ÉRINTI EZ AZ APRICOT COFFEE VENDÉGEIT?

Idén október 1. vasárnapra esik, amikor is mi zárva vagyunk, 🙁 ezért úgy döntöttünk, hogy maradunk a szeptember 29 (pénteknél).

AKCIÓINK:

  • Minden 250 grammos kávénk 10% kedvezménnyel vásárolható meg
  • Minden kávéitalunkat 29% kedvezménnyel kapjátok, ha posztoltok egy kreatív képet Instan vagy Facebookon (minket betagelve)
  • Kávébérletünket ha ezeken a napokon rendelitek meg, akkor most ajándék kávé itallal várunk téged és egy barátodat az Apricotban. Mi az az Apricot kávébérlet?

Ha tetszett az infó, oszd meg barátaiddal Facen vagy Instan, vagy bárhol 🙂

No Comments

Post a Comment