fbpx

Az Apricot House Blend története

Fontos volt számunkra,hogy a saját kávézónkban legyen egy olyan állandóan elérhető kávé, az identitásunk, ami olyan ízjegyeket hordoz ahogy mi gondolkozunk a kávéról.

Az eredeti Apricot House blend 2015-ben készült. 40 kg szemes kávé és 5 hónap kísérletezés után állítottuk össze pontosan mi is az amit a mi kávézónkban szerettünk volna alap keveréknek.

Mivel véleményünk szerint a modern kávézásban a sztenderdizálást az ízélmény jócskán felülírja, így a mi keverékünk is folyamatosan változik, csiszolódik. Mindez az esetünkben a pörkölőnkkel szoros összefüggésben a kávéskészletek időszerű módosulásával értendő. Mert a kávé, mint egy élelmiszer nem minden évben terem ugyanúgy, így az elvárt pörköléssel az íze is változik. Tehát minden rendelés előtt próbálni kell, hogy vajon az új szüret is megfelel e az elvárt kritériumoknak, és amennyiben nem, váltani kell.

Az Apricot House blend egy Ethióp, Kolumbia és Guatemalai kávénak a keveréke. Közepesen testes, markáns ízvilágú, tejcsokoládés és bogyós gyümölcsök fedezhetők fel benne. Édeskés eszpresszót alkot. Tejjel különleges vajas ízt kapunk.

Nagy örömünkre szolgál hogy mára sikerült elérnünk azt, hogy a vendégeink ne csak az Apricotban fogyasszák, hanem otthonukban is szívesen készítsék kávéjukat az Apricot House blend-ből.

Célunk, hogy minnél szélesebb körnek megmutathassuk, hogy hogyan gondolkozunk a kávéról. Reméljük, ha eddig még nem tettük meg, hamarosan Téged is elvarázsolhatunk.

Apricot House Blend megvásárolható webshopunkban 250 g-os és 1000 g-os kiszerelésben.

No Comments

Post a Comment