az apricot blend sztorija

2016. 09. 12.

Amikor jött a saját blend ötlete, mindenképp olyat szerettünk volna alkotni, ami megfelel a magyar ízvilágnak, de mégis egy egyedi csavarral válik különlegessé... 

az apricot blend sztorija<br>

...5 hónap és 40 kg kávé...
Elkezdtük a tesztelést, 4 féle, 100% arabika, single origin kávébabokkal, 3 különböző pörkölési szinttel. Minden kóstolás cuppinggal kezdődött.
Később, ebből kiválasztottuk azt a 6 fajta kávét, amelyet alkalmasnak ítéltünk, majd filter és espresso gépek segítségével kóstoltunk tovább. Ahogy teltek a hetek, leszűkítettük a listát 5 kávéra és elkezdtük ezeket összekeverni, blendelni.
Ez az 5 is idővel leszűkült háromra, amely ma már 'Apricot Blend'-ként kapható nálunk.
A nyerő páros, azaz hármas, a következő országokból származó, farmszelektált kávék: Guatemala, Kolumbia és Burundi.

Az Íz
Espressoként fogyasztva elsőre citrusos, grapefruit ízjegyeket érezhetsz, majd letisztlva, ahogy isszuk, lágy karamell és testes espressót fogsz érezni, az étcsoki jegyeivel. Ínyenceknek igazán ajánljuk, akik szeretik az erős, acidikus nyitó ízt, majd kellemes csokoládés, karamellás utóízzel szeretik befejezni az espresso italukat.

A cappucino az, amire igazán büszkék lehetünk. Az espresso és a gőzölt tej tökéletes párosítása, lágy, krémes és vajas ízű ital.
Úgy tapasztaltuk, hogy a tejes alapú kávék azok, melyet az ember a hétköznapok során legszívesebben fogyaszt, ezért is figyeltünk arra, hogy a blendünk, ne csak az espresso kedvelő, hanem mindenki számára különleges, egyedi ízt adjon.
Ha még nem jártál nálunk, de felkeltettük az érdeklődésedet, gyere és ugorj be hozzánk, próbáld ki te magad is az Apricot blendet és mondd el őszintén a véleményed!!!